Dades personals

La meva foto
Pedagogo y editor de materiales didácticos.

5 de nov. 2012

Adéu a la immersió lingüística a les escoles balears

Fa uns dies vaig rebre aquest correu electrònic de la Bel Mestres, una bona amiga de Mallorca preocupada per la situació de les escoles a les Balears:

 “Adéu a la immersió lingüística, aquest curs varen posar en marxa, la lliure elecció de llengua a infantil i 1er cicle, únicament un 12% de pares varen triar el castellà com primer ensenyament, idò com no ha sortit com ells volien ara per decret.
A les famílies, únicament ens volen quan els interessa a ells, si jo, com a mare, puc decidir el projecte lingüístic del centre, perquè com a mare no puc estriar el menjador que vull, perquè no puc estriar els llibres de text o el material digital, perquè no puc estriar l'horari del centre. Dins el consell escolar no hi ha la mateixa representació percentual de pares i mares, com la resta, sempre perdem les votacions... i més coses.”
Sembla evident el que des del PP entenen per “españolizar” als alumnes de les escoles dels països catalans, oi? Sembla clar que és no cosa del “senyor” Wert sinó una política de partit, una estratègia de manipulació i despropòsit. Política i sentit comú semblen conceptes oposats.

Segons l'esborrany del decret de trilingüisme del govern balear s'acaba l'immersió lingüística en favor d'una presència més important del castellà. Per fer l'ensenyament en català, els centres escolars hauran de fer una votació i caldrà que el 65% dels pares i mares (del total del cens de matriculats) votin a favor.

Per aquells que vulgueu ampliar la informació, us deixo l'enllaç d'un article del Diari de Balears:

http://dbalears.cat/actualitat/balears/educacio-presenta-esborrany-del-decret-fara-tornar-escola-bilingue.html

Per si un cas, com diuen a Castella: “Cuando las barbas de tu vecino veas cortar, pon las tuyas a remojar”... Potser podem començar a fer-ho el proper dia 25 de novembre.

2 comentaris: